Olemme saaneet kyselyjä alkukeittomme reseptistä, joten tässä ohje testattavaksi:
PUNAJUURIKEITTOA FETAJUUSTOKERMALLA
(4-6 annosta)
400g punajuuria
200g perunaa
1 sipuli
2 rkl voita tai öljyä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1-2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl tinjamia
1/4 tl rouhittua mustapippuria
172 prk (á 150 g) ranskankermaa
Fetajuustokerma:
100 g fetajuustoa
1/2 prk (á 150 g) ranskankermaa
1 pieni valkosipulinkynsi
ripaus rouhittua mustapippuria
Kuori ja pilko punajuuret ja perunat. Hienonna sipuli ja kuullota rasvan kanssa kattilassa. Lisää juurekset ja anna niiden pehmetä hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja etikka tai sitruunamehu. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 min. Mausta ja lisää ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella.
Hienonna fetajuusto haarukalla, sekoita joukkoon raskankerma ja mausta. Tarjoa keiton kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti