lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kynttiläkruunu puhkesi kukkaan


Kynttiläkruunu somistettiin piikkilangalla, tulppaaneilla ja jäkäläisillä oksilla.


Punajuurikeiton ohje


Olemme saaneet kyselyjä alkukeittomme reseptistä, joten tässä ohje testattavaksi:


PUNAJUURIKEITTOA FETAJUUSTOKERMALLA
(4-6 annosta)

400g punajuuria
200g perunaa
1 sipuli
2 rkl voita tai öljyä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1-2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl tinjamia
1/4 tl rouhittua mustapippuria
172 prk (á 150 g) ranskankermaa

Fetajuustokerma:
100 g fetajuustoa
1/2 prk (á 150 g) ranskankermaa
1 pieni valkosipulinkynsi
ripaus rouhittua mustapippuria

Kuori ja pilko punajuuret ja perunat. Hienonna sipuli ja kuullota rasvan kanssa kattilassa. Lisää juurekset ja anna niiden pehmetä hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja etikka tai sitruunamehu. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 min. Mausta ja lisää ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla, sekoita joukkoon raskankerma ja mausta. Tarjoa keiton kanssa.

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kattilat kukkimaan!

Mekotettu lintulauta


Mitä voit tehdä toimivalle, mutta niin rumalle lintulaudalle? Mekota se!
Tartu virkkuukoukkuun ja hyödynnä jämälangat.

Talventörröttäjät


Aina et tarvitse eläviä kukkia, kauniita materiaaleja löydät myös talvisesta luonnosta.
Kerää ulkoillessa talventörröttäjiä asetelmiin ja anna luovuuden kukkia.

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Luksusta linnuille


Tässä pari erilaista sammalesta ja kanaverkosta toteutettua lintulautaa.
Ja miksei näitä voisi kesällä käyttää myös kukka-ampeleina.


Lämpimin lapasin laduille


Kirjoneule tekee lapasista paksut ja lämpöiset.
Perinteinen lapasmalli löytyi kirjasta Iki-ihanat käsityöaarteet (Sairanen & Sneck, 2012, WSOY).

Tulppaaneja ei voi koskaan olla liikaa!